News Discography Press Contact & Links

 

PressClose


The Runner - Stavanger Aftenblad (2003)

Noen dveler lenger ved ting enn andre. Sleepyard er et band som tar seg god tid, både når det gjelder å framføre musikken og når det gjelder å få den ut. De er heller ikke redde for å vende tilbake til de samme sangene flere ganger.

Gjengen har med dette tre utgivelser bak seg.Debuten kom med ep-en «Intersounds» for fire år siden, og to av tre de kuttene der dukket opp igjen på albumet «Big Monday» to år etter.

Så fikk Sleepyard platekontrakt, og resultatet ble at de enda en gang gikk i studio med de samme sangene - og dermed får vi «Intersounds» og «Watch Me» for tredje gang.

Sleepyard er i første rekke brødrene Oliver og Svein Kersbergen, assistert av Stian Olderskjær og Erik Emorstein.

Sammen lager de svevende musikk med inspirasjon fra 70-tallets instrumentallåter. Elementer fra Tangerine Dream og Pink Floyds psykedeliske periode dukker opp, men det hviler noe langt mer filmmusikk-aktig over Hafrsfjord-bandet.

De har kuttet «Big Monday» s 11 spor ned til ni, samtidig som to av låtene er byttet ut. Nykommere er «Grenada» og «Paramount Pretty». Deler av førstnevnte kunne ledsaget en gammel fredagskrim, mens Spiritualized-aktige «Paramount Pretty» byr på noen sjeldne vokalinnslag. Det kommer de bra fra, og er kanskje en vei å gå videre.

La oss håpe det er nå det starter for Sleepyard. De er i hvert fall behagelige å høre på.

Geir Flatøe - Stavanger Aftenblad